Duurzaamheid staat centraal bij PROGA. We nemen onze volle verantwoordelijkheid om in de circulaire economie een vooraanstaande rol te spelen. Omdat we niet willen dat eindige grondstofvoorraden worden uitgeput, kiezen we er resoluut voor reststoffen te maken om opnieuw in het systeem te gebruiken, met name voor biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten.
U mag erop rekenen dat we verwerkingstechnieken toepassen die tegelijk vernieuwend én streng gecontroleerd zijn om voedingsstoffen te maken die zowel dier als bodem in de ecologische kaart spelen. Het resultaat zijn grondstoffen met een hoge kwaliteit, die bij verwerking ook perfect in consumentenproducten thuishoren.
Visie en missie:
Bij de productie van biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten is de ecologische voetafdruk van dierlijke grondstoffen aanzienlijk lager dan die van plantaardige. We revaloriseren beenderen en vetten en beoordelen ze niet als afval – wat helaas nog te veel gebeurt. Bovendien is voor het kweken van landbouwdieren minder grondoppervlakte nodig dan voor de teelt van gewassen.
Dankzij PROGRA-grondstoffen voor de productie van biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten hebt u sterke argumenten in handen:
PROGRA huldigt een ecologisch verantwoord en duurzaam beleid. Daarom houden we onze ecologische voetafdruk in onze verwerkingsactiviteiten zo laag mogelijk.
We investeren en innoveren voortdurend om geurhinder op alle vlakken – van verwerkingsprocessen tot eindproduct – te voorkomen. Dankzij een performante waterzuiveringsinstallatie zijn we in staat het meeste restwater in volledig gezuiverde vorm te hergebruiken. Die aanpak zorgt ervoor dat we ons energieverbruik laag houden en water onnodig verspillen.
We verwerken gemixte dierenreststromen tot ingrediënt van alternatieve brandstof. De ecologische voetafdruk daarvan ligt bijna 7 x lager ligt dan bij palmpit, tot 5 x lager dan in koolzaad, en tot 3 x lager dan in sojabonen.
We verwerken proteïnes uit dierlijke producten als grondstof voor feed. Ook hier ligt de ecologische voetafdruk tot 7 x lager ligt dan bij palmpit, en tot 3 x lager dan in koolzaad of sojabonen.
We verwerken proteïnen uit dierlijke producten als grondstof voor feed. Deze ecologische voetafdruk die bijna 3 x lager ligt dan bij vismeel.
We maken producten waarin van nature veel calcium en fosfor zit. We hoeven daardoor achteraf helemaal geen schadelijk monocalciumfosfaat toe te voegen.