Sustainability

Duurzaam dierlijk vet en VDE voor biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten

Verantwoordelijk voor duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij PROGA. We nemen onze volle verantwoordelijkheid om in de circulaire economie een vooraanstaande rol te spelen. Omdat we niet willen dat eindige grondstofvoorraden worden uitgeput, kiezen we er resoluut voor reststoffen te maken om opnieuw in het systeem te gebruiken, met name voor biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten.

U mag erop rekenen dat we verwerkingstechnieken toepassen die tegelijk vernieuwend én streng gecontroleerd zijn om voedingsstoffen te maken die zowel dier als bodem in de ecologische kaart spelen. Het resultaat zijn grondstoffen met een hoge kwaliteit, die bij verwerking ook perfect in consumentenproducten thuishoren.

Visie en missie:

  • We verspillen niets.
  • We streven ernaar de opgehaalde dierlijke producten zo volledig mogelijk te benutten, zodat onze klanten meer hoogwaardige grondstoffen krijgen.
  • We leveren producten met een langere vershouddatum.
  • We voegen geen schadelijke additieven aan onze producten toe.

Lagere ecologische voetafdruk

Bij de productie van biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten is de ecologische voetafdruk van dierlijke grondstoffen aanzienlijk lager dan die van plantaardige. We revaloriseren beenderen en vetten en beoordelen ze niet als afval – wat helaas nog te veel gebeurt. Bovendien is voor het kweken van landbouwdieren minder grondoppervlakte nodig dan voor de teelt van gewassen.

Dankzij PROGRA-grondstoffen voor de productie van biobrandstof, oleochemie, shampoo, zeep en detergenten hebt u sterke argumenten in handen:

  • niet schadelijk voor bodem en dieren (andere grondstoffen bevatten vaak zware metalen of andere additieven bevatten);
  • geproduceerd met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk;
  • een veel lager percentage restvet en dus langer houdbaar;
  • voor gebruik in voeding bevatten ze hoge gehaltes voedingsstoffen (eiwit, fosfor, calcium, stikstof …).

Verantwoord verwerken

PROGRA huldigt een ecologisch verantwoord en duurzaam beleid. Daarom houden we onze ecologische voetafdruk in onze verwerkingsactiviteiten zo laag mogelijk.

We investeren en innoveren voortdurend om geurhinder op alle vlakken – van verwerkingsprocessen tot eindproduct – te voorkomen. Dankzij een performante waterzuiveringsinstallatie zijn we in staat het meeste restwater in volledig gezuiverde vorm te hergebruiken. Die aanpak zorgt ervoor dat we ons energieverbruik laag houden en water onnodig verspillen.